Baggrund og vision 

Da det hele begyndte


Sabeel begyndte helt tilbage i år 2000, hvor det første weekend retreat blev afholdt. Omtrent 40 personer deltog i retreatet, som viste sig at være meget populært og gavnligt. De deltagende havde ikke oplevet et miljø som dette før, hvor de kunne mingle med lærde og vidensstuderende, deltage i stimulerende diskussioner og aktiviteter og møde ligesindede mennesker, som virkelig ønskede at forbedre sig selv og gøre en forskel for samfundet omkring dem.

Ahamdulillah, succesen med det første retreat fik os til at indse behovet for et unikt, livsændrende udviklingsprogram med det formål at udmærke sig indenfor alle livets aspekter og presse sig selv til at være den bedste til hvad man laver. Så var Sabeel født.

Aspiring Leaders, Instilling Excellence and Nurturing Success


Vores vision med Sabeel er at se vores udviklingsprogram spredt over hele af verden. Vores mål er at sikre, at vi udvikler muslimer i hele verden holistisk, så de kan udmærke sig spirituelt og akademisk samt opretholde en stærk, islamisk identitetsfølelse og forståelse.


Profeten Muhammad (må Allahs fred og velsignelser være med ham) efterlod ikke velstand, han efterlod viden om Islam samt de grundlæggende principper, Islam er bygget på. Han efterlod også ledsagere, der havde en dyb forståelse for disse principper og deres anvendelse. Disse mænd og kvinder var de ledere, der viderebragte Islams budskab til verden, som lå til grund for den eksplosive udvikling under Islams guldalder især indenfor astronomi, lægevidenskab, filosofi og så videre.


I Sabeel mener vi, at samfundsmæssig udvikling og forandring vil komme gennem udviklingen af moderne muslimer med lignende viden og forståelse; at gøre dem ledere, der er velbegrundede i traditionelle islamiske principper og kan fremme Islams lære. Alt for mange muslimer misforstår Islam, fordi de kun overfladisk berør den, hvilket leder til forfærdelige ting som terror, undertrykkelse og så videre.


Vi ønsker at tage dem, der ønsker at gøre en positiv forskel på grund af deres overbevisning om islams evige budskab, og give dem værktøjerne og dyrkningen (cultivation) til at blive stærke (potent) troende, der har en klar forståelse af islams principper, som har grundbunden (grounded) viden af centrale islamiske emner og evnen til at anvende disse i den sammenhæng, hvori de lever.

Copyright © Sabeel 2019-20.